Att köpa en Bumblans-valp

  • Du får inte välja valp själv. Jag tar givetvis emot önskemål och försöker möta dessa, men jag passar ihop valp med köpare när valparna är runt 6-7 veckor. Häng inte upp dig alltför mycket på lång svans vs. stubbsvans, vita tecken osv. Passande personlighet är betydligt viktigare, ni ska ju förhoppningsvis ha ca 15 år tillsammans 🙂
  • Jag säljer inte en valp till vem som helst, utan vill först veta mer om hur hundens vardag kommer se ut, tidigare hundvana, och varför man har fastnat för just rasen västgötaspets. Jag lovar inte bort någon valp innan jag träffat köparen personligen, även om jag kan reservera en valp preliminärt tills vi fått möjlighet att träffas.
  • Självklart är alla valpar chipmärkta, vaccinerade och registrerade i SKK. De har provat på olika födoämnen och haft en miljö som stimulerar både deras fysiska och mentala utveckling. Jag lägger många timmar på att umgås med och hantera dem, och andra människor kommer på besök så valparna socialiseras ordentligt.
  • När de flyttar får valparna med en filt som luktar hemma och en påse valpfoder av den sort de är vana vid.  Valparna har vant sig vid att ha halsband och detta följer också med när de flyttar.
  • Jag finns självklart tillgänglig om det är något du undrar över under hela hundens liv! Valpköpare får tillgång till Facebook-gruppen ”Bumblor” så ni lätt kan få kontakt med ägare till hundens syskon och utbyta bilder och erfarenheter, eller stämma träff med dem som bor i närheten.
  • Jag försöker ordna någon typ av träff åtminstone en gång per år, ofta i samband med t ex ett vallanlagstest, en exteriörbeskrivning eller BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund). Det är roligt att delta i för både hund och ägare, och är bra verktyg för mig att utvärdera min avel med.

– uppfödning av västgötaspets