Bessie 1 år & RLD N

Bessie efter sista starten

I fredags fyllde Betilly’s Vs Baras Bessie ett år, och två dagar senare hade hon sin debut i rallylydnad nybörjarklass. Det var hela tre starter samma dag, så hon var rätt trött inför den sista. Alla tre gav kvalificerande resultat så hon får titeln RLD N 🥳

Det var inte några särskilt imponerande poänger på rundorna; de två första var vi strax över gränsen för kvalificerande med 72 respektive 75 poäng men på den sista blev det åtminstone 92. Det var dels eftersom jag inte hade mina tävlingsnerver i schack, dels eftersom Bessie tyckte det var så roligt och ville in i mål och få belöning att hon inte satte sig helt alla gånger, och när hon gjorde det rörde hon sig ibland i positionen. Därför gav tredje rundan bäst poäng – jag var inte längre särskilt nervös och Bessie var för trött för att vara överenergisk 😉
Näst sista skylten var spiral höger och då tyckte hon vi skulle skynda oss in i mål, till belöningen, så hon började valla mig runt konerna med nosduttar i knävecket. Skylten efter det var spring, och när då hennes tröga kossa till matte faktiskt ökade tempot hoppade hon glatt upp mot mig så jag tappade kopplet när hon landade. Ett ganska underhållande avslut på en trevlig tävlingsdag 😀

Hur som helst kändes det riktigt bra – vi var välsynkade och hade riktigt roligt ihop 😊❤